Σάββατο 4 Ιουνίου 2011


Οι πατάτες είναι έτοιμες όταν το φυτό αρχίζει να ξεραίνεται.
Ενδιάμεσα όμως, μπορείτε να αφαιρείτε κάποιες πατάτες, απομακρύνοντας το χώμα γύρω από τη ρίζα του φυτού. Μη ξεχάσετε να καλύψετε ξανά τις ρίζες.
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ 
Η πατάτα έχει συνδυαστεί με το ανθυιγιεινό φαγητό γιατί συνήθως σερβίρεται τηγανισμένη.
Στην πραγματικότητα, η πατάτα είναι είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό.
Μία μέση πατάτα (173 gr) έχει 163 θερμίδες, καθόλου λιπαρά, αποτελεί μία εξαιρετική πηγή καλίου (βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης) και βιταμίνης C.
Αποτελεί επίσης μία καλή πηγή φυσικών ινώνμαγνησίουχαλκούμαγνησίου,νιακίνηςβιταμίνης B6 και φολικού οξέως.
Οι πατάτες αποτελούν επίσης πηγή χλωρογενικού οξέως, ενός φυτοχημικού που η έρευνα έχει αποδείξει ότι μπορεί να μπλοκάρει τη δημιουργία καρκινογενών νιτροσαμινάσων και να μειώσει το κίνδυνο καρκίνων στο ήπαρ (συκώτι) και ορθό (κόλον).
Μία πρόσβατη βρετανική έρευνα, ανακάλυψε στις πατάτες ουσίες που ονομάζονταιkukoamines, που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.
Σημείωση: Όλα τα παραπάνω ισχύουν αν αντί να τηγανήσετε τις πατάτες, τις φάτε βραστές, στο φούρνο, ή ψητές.
Συμβουλή: Δοκιμάστε ψητές πατάτες στο φούρνο ή στη χόβολη, αφού πρώτα τις τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο. Μην καθαρίσετε τη φλούδα. Ψήστε τις πατάτες ολόκληρες. Θα εντυπωσιαστείτε από τη γεύση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου